Perşembe Aralık 12, 2024

11

Bursa / Merkez

Anasayfa / Bizden Haberler / “HAK YOKSA İŞ YOK!”: 1 KASIM 2024 TARİHLİ İŞ BIRAKMA EYLEMİ

“HAK YOKSA İŞ YOK!”: 1 KASIM 2024 TARİHLİ İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Mühendis TEK-SEN Enerji Sendikası, “Hak Yoksa İş Yok” diyerek iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

 

"Hak Yoksa İş de Yok!"

 

“Binlerce Mühendis ve Teknik Hizmet Çalışanı İş Bırakıyor”

“Reform niteliğinde bir Meslek Kanunu hayata geçirilmelidir”

“Koruyucu Giyim Hakkımız Verilmedikçe İş Sağlığı ve Güvenliğimiz Tehlikede”

 

Mühendis TEK-SEN Enerji Sendikası, kamu mühendislerinin iş sağlığı ve güvenliği haklarının korunması ve reform niteliğinde bir Meslek Kanunu’nun yürürlüğe girmesi talebiyle “Hak Yoksa İş Yok” diyerek 1 Kasım tarihinde 1 günlüğüne iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Sendika, çağın şartlarına uygun nitelikte bir Meslek Kanunu düzenlenmesi ve koruyucu giyim hakkının güvence altına alınması için tüm yetkilileri göreve davet etti.

 

Mühendis TEK-SEN Enerji Sendikası, kamu mühendislerinin iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanarak mesleki ve ekonomik güvencelerine kavuşturulmasına yönelik mücadelesini sürdürüyor. Meslek Kanunu ve koruyucu giyim hakkı için “Hak Yoksa İş Yok” diyerek, 1 Kasım tarihinde 1 günlüğüne iş bırakma eylemi gerçekleştiren sendika tarafından yapılan açıklamada, “Mücadelemizi koruyucu giyim hakkımızı alana, kanunumuza kavuşana kadar yılmadan sürdüreceğiz” mesajı verdi.

 

Sendikayı temsilen Mühendis Tek-Sen Enerji Sendikası Genel Başkanı Mümin GÜLER tarafından yapılan açıklamada, kamu çalışanlarının zorlu iklim ve iş koşullarında sağlıklı bir şekilde görevlerini yerine getirebilmeleri için koruyucu giyim haklarının 2024-2025 Toplu Sözleşme ile güvence altına alındığı belirtilmesine rağmen, bu hakkın uygulanmadığı ifade edildi. Sendika temsilcileri, iş güvenliği ekipmanları ile koruyucu giyim hakkının karıştırılması sonucunda, kamu mühendislerinin temel haklarından mahrum bırakıldığını vurguladı.

 

“Reform niteliğinde bir Meslek Kanunu hayata geçirilmelidir”

Mümin Güler, mühendis ve teknik hizmet sınıfı çalışanlarınıniş sağlığı ve güvenliği uygulamalarında bir düzen sağlanabilmesi mesleki ve ekonomik belirsizliklerin giderilebilmesi adına reform niteliğinde bir Meslek Kanunu’na ihtiyaç olduğunu belirtti. Güler, mühendislik mesleğinin unvan, yetki, çalışma şartları ve kariyer basamaklarının çağın gereksinimlerine uygun şekilde düzenlenmesinin önemine dikkat çekti.

 

Mühendislerin Maaş ve Özlük Hakları İçin Eşitlik Talebi

Kamu mühendislerinin maaş ve özlük haklarında yaşanan sorunlara da değinen Güler, ek gösterge farklılıklarının mühendislerin maddi ve mesleki motivasyonlarını etkilediğini belirterek adil bir maaş yapısının oluşturulması gerektiğini savundu. Güler, “Bilgi birikimimizin ve tecrübemizin değerlendirilmesi ile özel ihtisas gerektiren mühendislik mesleğinin unvan, yetki, kapsam, çalışma şartları, kariyer basamakları, uzmanlaşma başlıklarında daha iyi koşullara kavuşturulması için Meslek Kanunu’nun ivedi olarak hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda yapılacak reformları içeren bir Meslek Kanunu, sadece mevcut sorunları çözmekle kalmayıp, aynı zamanda ülkemizin bilimsel ve teknolojik gelişimini destekleyecektir” ifadelerinde bulundu.

 

“Birlikte Güçlüyüz”

Mühendislerin ve teknik hizmet sınıfı çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliği haklarının korunması, günümüz koşullarına uygun bir Meslek Kanunu’nun çıkarılması ve koruyucu giyim hakkının güvence altına alınması için tüm yetkilileri göreve davet eden Güler, “Tüm meslektaşlarımız ve çalışanlarımızla dayanışma halinde yürüttüğümüz mücadelemizi hakkımızı alana, kanunumuza kavuşana kadar yılmadan sürdüreceğiz.Birlikte Güçlüyüz, Dayanışma ile Haklarımızı Koruyacağız!” dedi.

 

 

Foto Galeri

17.08.2024 TARİHLİ DELEGE TOPLANTISINDAN KARELER

BİZDEN KARELER - 1

BİZDEN KARELER - 2